Pulai Nikoletta polgármester és csapata
menu
„Tedd azt, amiben hiszel, és higgy abban, amit teszel.”

KisMacskák nagy debütálása

Október 12. Ismét egy fontos nap a Mosolyország Színkör életében. Ezen a napon, másfél év kemény munka után mutatta be a társulat, Loyd Webber Macskák című nagysikerű musicaljét, kicsit a saját ízlésvilágra átformálva.

Hogy mit is jelent ez? Az eredeti musicalben, ének-ének után következik. Náluk nem így van. Máder Bea tehetségének köszönhetően, a dalok közé összekötő szöveget írt, de nem is akármilyet. A műfordítója, Romhányi József stílusában, rímbe szedte a párbeszédeket.

„Sicc Te! Nyaljunk inkább tejfelt
Sajnos az már elkelt!”

Ezzel keretet adva a történetnek, ami így szól:

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék különböző szeszélyű, magaviseletű, eltérő jellemű macskái.

Az emberi tulajdonságokkal rendelkező négylábúak a mindennapi megpróbáltatásaikat mesélik el a szürke és unalmas hétköznapoktól kezdve a boldog, önfeledt, de ritka ünnepnapokon át.

Színpadra oson a titokzatos bűnöző macska, akit ha tetten érnek, „tovaszáll”. Feltűnik az egyszerű munkás a vasutas. Szerephez jut a nagy varázsló, a macskák vezetője, valamint a bukott macska is. Ő az, aki darab végére újra reményt kap, visszakapja régi életét, mindazt, ami az embereknek is fontos: a szeretetet, a megbecsülést, a társadalomban elfoglalt méltó helyet.

Fantasztikus volt látni, ahogy közeledett a premier órája, egyre jobban telt meg a nézőtér. Csillogó gyermek és felnőtt szemek várták, hogy sötétbe boruljon a színpad és felcsendüljön az első dal. Minden dal után, pedig a korona a taps volt, amivel a nézők jutalmazták meg az énekeseket és a tánckart egyaránt.

Köszönjük, mindenkinek aki valamilyen formában hozzájárult az est sikeréhez, felsorolni is nehéz mennyi segítő kezet és szót kaptunk. Bízunk benne, hogy lesz még lehetőségünk bemutatni a darabot többször is több helye, s ezzel növelve falunk, Győrzámoly hírnevét.

  • Szereplők: Fejes Tímea, Csizmadia Ancsa, Máder Beáta, Máder Erika, Ott László, T. Benkő Erika, Tolnay Annamária, Tóth Tamás, Pulai Nikoletta, Pulai Sarolta, Horváth Martin, Paár Katalin
  • Tánckar: Dobos Hanna, Papp Lili, Rácz Kata, Molnár Nóra, Németh Réka, Németh Kornél, Molnár Attila Benjamin, Speck Boglárka, Bakaity Anna
  • Rendezte: Pulai Nikoletta
  • Hangtechnika: Szabó László
  • Fénytechnika: Fejes Lóránt

Galéria